Sajtó

Sajtó megjelenéseink 2020

 

MOZAIK- Újpest TV 2020.07.02.
Beszélgetés bábokról, mesékről és a Bábos Tábor terveiről.
Interjú az Újpest TV-ben


A kékfestőinas (Majorka Színház) Gabnai Katalin

Nem annyira színház ez, inkább a nyári, hősi gyermekszelídítési akciók egyike, bizonyos teátrális elemekkel, csöppnyi vásári ízzel, ám mindvégig elfogadható ízlésvilággal, s jelentős rutinnal lebonyolítva.


Kolibri Fesztiválon jártunk

A Majorka Színház, vagyis Táncsits Maja és Tapolcsányi András párosának a Malacon nyert királylány című bábelőadása, a Királykisasszony jegyei címen ismert népmesének egy sajátos, abszurd elemekkel alaposan átszőtt átdolgozása.

 


Kékfestőinas - a Majorka színház bábelőadása 2015. március 7-én 10 órától a Megyeri Klubban

Egyszerű, de mégis sokrétű, megragadó, őszinte, különleges. Interaktív, teltházas előadásaikon a felnőttek legalább annyira szórakoznak jól, mint a gyerekek. A Kékfestőinas című bábelőadás kapcsán a Majorka Színház színművészeivel, Táncsits Majával és Tapolcsányi Andrással beszélgettem.

Hogy csöppentetek bele a bábszínház világába?

 

 


Jótékony bábprodukció

Az Újpesten is közkedvelt Majorka Színház társulata egy bábprodukciós előadást ajánlott fel ingyenesen az Újpesti Cseritinek, így április 14-én kora délután kétszáz alsós diák A malacon nyert királylány című előadást tekinthette meg az Ifjúsági Házban. Az élményajándék célba talált, a lurkók nagyon élvezték az előadást.


Apapara kritika rólunk

 

 

A színház jó.
A színház szép.
A színház kell.

Észrevette ezt a gyermekipar is, rengeteg elfoglaltságot nyújtva ezzel az ötlettelen szülőknek esős hétvégi délelőttökre. És hát a paletta legalább olyan színes itt is, mint a felnőttek világában. Megvan a gyerekeknek is a Madách vagy a Víg közönségdarabjainak megfelelő színház, a Katona és a Radnóti vagány konzervativizmusára rímelő, vagy éppen a Pintér Béla és a Szputnyik formabontó, alternatív világát megidéző színház.

Mi persze felnőttben és gyerekben is az utóbbit részesítjük előnyben, de azért igyekszünk nem végképp elsznobosítani a fiunkat, így aztán visszük ám mainstreambe is, és persze a rétegszínház sem nyújtja mindig a legjobb szórakozást. A minőség tehát akár ott is lehetne minden szinten, a baj csak az, hogy nincs. Ha csak elalszom egy darab alatt, még talán nem is akkora baj, de amikor valami annyira szar, hogy nemhogy szórakozni, de még pihenni sem tudok rajta, az már tényleg a vég.

Vigyázat! Önkényes kategorizáció következik!


 
Kapcsolat   Majorka Színház   Közösség   Weboldal készítés
Táncsits Maja: +36 20 431 0930
Tapolcsányi András: +36 20 424 8765
info@majorkaszinhaz.hu
 
  A.SZ.F
  Impresszum
  Adatvédelmi nyilatkozat
            
Website Design Online Marketing HW Online
Website Design
Online Marketing
2012 Copyright ©